Glasuld hører til gruppen af de bedst varmeisolerende byggematerialer (lambda klasse 30). Det kan bruges til mange steder i en bolig, og er et hyppigt benyttet materiale til at isolere med. I Danmark kender mange glasuld under navnet ISOVER.
Glasuld indeholder fibre af glas, fremstillet ud fra sand, soda, kalk og glasskår (op til 75% genbrugsglas). Fibrene holdes sammen af bindemidlet bakelit (hærdet phenol- og formaldehyd harpiks modificeret med urea). Alle produkter er tilsat mineralske olier, for at binde støvet og gøre produktet fugtafvisende.
Glasuldisoleringen fremstilles i forskellige former, bl.a. som formstykker, der nemt kan tilskæres og monteres i fx vægge, og som trykfaste plader, der oftest bruges i tagkonstruktioner. Glasuldsisolering fremstilles også som løst granulat. Granulatet har en lambdaværdi på 0,042 når det blæses ud på loftet, og en lambdaværdi på 0,038 når det blæses ind i hulmure.
Anvendes glasuld som isoleringsmateriale, skal det ifølge bygningsreglementet sikres, at glasuldsfibre ikke kan komme ud i indeklimaet. Kravet kan anses for opfyldt, hvis materialerne er overfladebehandlede, eller de på anden måde afdækkes, indkapsles eller forsegles.
Alle mineraluldstyper skal til den kommunale forbrænding eller deponeres. Glasuld tages retur i samarbejde med enkelte kunder, og kun glasuld, som fraskæres når det installeres ude i bygningen. ISOVERs fabrik ligger ved Kolding.