| Udskriv |


ovenlys horsens

Førstesalen fik lækkert lys og udsigt til måne og stjerner

Marieke og Torben drømte om et soveværelse med højt til loftet og masser af lys. Med flere ovenlysvinduer er den tidligere mørke hule blevet lys og åben - og parret har fået en fantastisk udsigt fra sengen.

Beslutning

Det var jo en del af vores projekt om at renovere og isolere førstesalen. Vi drømte om et stort, lyst soveværelse, der matchede alt det, vi havde lavet i stueetagen. Vi brugte overhovedet ikke andet end badeværelset på førstesalen. Der var et enkelt ovenlys i forvejen. Men førstesalen skulle især være lysere, og vi overvejede da også flere ovenlys, end vi endte med, men gik væk fra det på grund af økonomien. Rummet er dog forberedt til det, hvis man på et tidspunkt vil have flere, og ledningerne ligger de rigtige steder, hvis man f.eks. vil have et børneværelse deroppe. Det er jo et lille hus, som vi ville gøre større med mere lys. Jo mere lys jo bedre.

Rådgivning

Vi fik løbende rådgivning fra de forskellige håndværkere, vi brugte, selvom vi lavede langt det meste af arbejdet selv. Selve arbejdet med ovenlysvinduerne lavede Torben sammen sin svoger, som er tidligere tømrer. Vi snakkede rigtigt meget om løsningen og havde mange løsninger på bordet undervejs.

Økonomi

Vi betalte ovenlysvinduerne kontant. Økonomien satte grænser for, hvor mange ovenlysvinduer, der kunne blive sat op, men vi kiggede selvfølgelig også på vores reelle behov.

Forløb

Der var masser af planlægning, som var svær, fordi vi gjorde det hele selv. Det hele foregik jo efter arbejdstid og altså i fritiden. Det gav nogle frustrationer undervejs, og det rodede jo også hele tiden i huset undervejs. Men samlet set var det jo bare et spørgsmål om at komme i gang og få det gjort.

Resultat

Vi har fået et fantastisk rum med højt til loftet og masser af lækkert lys. Ovenlysvinduerne har betydet enormt meget. Uden dem havde hele etagen været mørk og dunkel som en hule. Nu kan vi se måner og stjerner fra vores seng, det er altså fedt. Månen kan godt være lidt skarp lige i bærret, når den er fuld, men så kan man jo bare rulle ned. Ovenlysvinduerne gør rummet meget større. Det kunne have været fedt med dobbelte ovenlysvinduer, men det rakte økonomien ikke til.

Fordele:

Gode råd over hækken

Ovenlysvinduer giver et fantastisk lys!