| Udskriv |


case galten

Store vinduespartier i gavlen har givet fantastisk udsigt

Som en del af en total renovering af den ubenyttede 1. sal fik Betina og Lars sat store vinduespartier i gavlene. Det har givet både mere lys og varme - og fantastiske udsigter til flere sider.

Beslutning

Med 3 store børn ville vi gerne have noget mere plads. Vi overvejede at konvertere laden til beboelse, men fik at vide, at det var bedre at bygge op og renovere førstesalen. Vi havde ikke noget klart billede af, hvad vi ville ende med i sidste ende. Førstesalen var et stort, tomt og koldt rum med et par små vinduer i gavlene. De havde kun 1 lag glas, så dem skulle vi have skiftet for at kunne holde på varmen.

Rådgivning

Til gavlene havde tømreren bestilt nye, små vinduer. Men i vores søgen efter billige materialer fandt vi 2 store vinduespartier til gavle, som var købt i forkerte mål. De var nye og tidssvarende rent energimæssigt. Dem købte vi, selv om tømreren var lidt bekymret for størrelsen og vægten. Vi sagde gennem hele projektet, at 'der er ikke noget, der ikke kan lade sig gøre' - og det lykkedes da også at få dem op og tilpasset til vores gavle.

Økonomi

Vi brugte vores opsparing på alle vores energiforbedringer. Det handlede både om at renovere overetagen, så vi kunne bruge den, og om at spare penge på varmen. Vi skulle gøre overetagen optimal for børnene. Vinduerne købte vi 'brugt' af nogen, der havde købt dem i forkerte mål, så de var billige.

Forløb

Der blev sat stillads op, og så fik tømreren vinduerne på plads sammen med en murer. Den slags skal død og pine være i orden, så der ville vi have de professionelle håndværkere i gang. Så stod vi selv for at blive færdige indvendig med maling og fugning og vinduesrammer. Vi havde oprettet en byggeforsikring, hvis noget gik galt. Et vindue væltede under en storm, men det blev så ikke dækket, fordi byggemateriale skulle stå indendørs; det skulle vi have tjekket grundigere.

Resultat

Vi har bare fået en fed udsigt. Det giver også masser af lys, og så giver vinduerne utroligt meget varme, når solen står på. Det er lige så godt som at have en brændeovn, når solen skinner. De nye vinduer er helt lune, når man lægger en hånd på dem. Ved at renovere overetagen har vi jo fået næsten 100 m2 ekstra beboelse til både børneværelse, soveværelse og opbevaring. Det er blevet totalt fedt ovenpå.

Fordele:

Gode råd over hækken